Browsing Category

Скъпоценни и полускъпоценни камъни

gemstones-months

Скъпоценни камъни според месеца на раждане

Зодии и бижута, Разни, Скъпоценни и полускъпоценни камъни януари 21, 2019

Много хора вярват в мистичното влияние на скъпоценните камъни, което се свързва с месеца на раждане. За хората с интерес към астрологията правилно подбраният камък е важен аспект при избора на бижу.

Рубин

Рубин – кралят на скъпоценните камъни

Скъпоценни и полускъпоценни камъни юли 26, 2018

Рубинът е един най-редките и ценни минерали и заедно с диаманта, сапфира и изумруда спада към скъпоценните камъни. Още от древността той е използван в бижута и накити, а в Римската империя е бил по-ценен дори от диаманта.

2018-gemstones

Какви скъпоценни и полускъпоценни камъни да носим през 2018 г.

Модни тенденции, Скъпоценни и полускъпоценни камъни януари 11, 2018

Новата година е тук и е време да подготвим гардероба си. На какви цветове да заложим при бижутата и кои са най-подходящите скъпоценни и полускъпоценни камъни през 2018-та – годината на Земното куче, според китайския календар?

header-sticky-spring-summer-2017

Бижута в розово – тенденции пролет / лято 2017

Злато, Какво ново в Elite Precious?, Модни тенденции, Скъпоценни и полускъпоценни камъни, Сребро март 27, 2017

Тази година пролетно-летните колекции във фината бижутерия са истинско олицетворение на женствеността – модните тенденции включват цветно злато и сребро, цветни камъни, а основният акцент е върху нежно розовото.

header-sticky-aquamarine

Аквамаринът – синьо като морската вода

Скъпоценни и полускъпоценни камъни юли 22, 2015

Името на аквамарина идва от латински: aqua marina, „морска вода“ и съвсем точно характеризира цвета на този красив скъпоценен камък. Защо той е толкова любим на бижутерите?

No Comments
blog-header-sticky-sapphire

Сапфирът – камъкът на кралете

Скъпоценни и полускъпоценни камъни юни 20, 2014

Защо сапфирът е толкова ценен, какви са неговите свойства и с кои зодии се свързва? Това е един от най-разпространените скъпоценни камъни днес и можете да го откриете във всякакви бижута – обеци, колиета, медальони, пръстени в ексравагантен или класически стил. Научете повече за този красив скъпоценен камък.

2 Comments