Много хора вярват в мистичното влияние на скъпоценните камъни, което се свързва с месеца на раждане. От астрологична гледна точка, камъните подсилват енергийния поток и влияят на хармонизирането на характера. За хората с интерес към астрологията правилно подбраният камък е важен аспект при избора на бижу – освен че е важен дизайнерски елемент, той може да подсилва добрите вибрации и предпазва от негативни енергии.

Януари – гранат

Гранатът в различните му цветови форми – родолит, алмандин, спесартин, цаворит, демантоид и др. е заложен в рождените дати на родените през месец Януари. Векове наред се смята, че гранатът носи щастие в любовта на притежателите си.

Февруари – аметист

Аметистът е от семейството на кварца. Много хора вярват, че той помага да се освободиш от зависимости, има успокоителна енергия и допринася за постигането на щастие и спокойствие. Аметистът е идеален избор за хората родени през февруари.

Март – аквамарин

Името „аквамарин“ означава „морска вода“ и неслучайно този камък е талисман не само за хората, които са родени през Март, но и за всички моряци. Подсилва куража, привлича късмета и символизира красота и вярност.

Април – диамант

Царят на скъпоценните камъни – диамантът – вечен и неизменен, е символ на любов, кураж и надежда. Заради тази символика той се е превърнал и в класически избор при годежните пръстени.

Май – изумруд

Изумрудът (наричан още смарагд) е още един от четирите вида камъни, определяни като „скъпоценни“. Познат и ценен от древни времена, за него се вярва, че защитава от влиянието на зли магии и нещастия.

Юни – перла

Перлата е символ на женственост, чистота, вяра и олицетворява брака и любовта. Смята се, че перлите носят късмет на притежателите си.

Юли – рубин

Рубинът, със своя дълбок червен цвят, е символ на силната и страстна любов, властта и силата. Смята се, че носи богатство, здраве и мъдрост на родените през юли и представителите на зодия Рак. Именно той е камъкът, символ на 40-та годишнина от брака.

Август – перидот

Камъкът , който се препоръчва за хората, родени през Август, е перидотът. За него се твърди, че намалява стреса, носи спокойствие и засилва интелектуалните способности. Смята се, че в съчетание с аметист или цитрин се засилва положителната му енергия.

Септември – сапфир

Сапфирът символизира честност, искреност и преданост и затова е вторият най-популярен избор (след диаманта) за годежен пръстен. Според астролозите сапфирът е идеален избор за хората родени през септември и ги прави по-добри.

Октомври – опал

Опалът е камък на вдъхновението; смята се, че подобрява въображението и творчеството, възстановява вътрешната хармония и има благоприятен ефект върху човешката психика.

Ноември – цитрин

Експерти препоръчват носенето на цитрин, тъй като той символизира изобилието и късмета. Счита се, че носи положителна енергия в бизнеса. Този камък се препоръчва за зодии  Близнаци и Дева, както и за родените през месец ноември.

Декември – топаз

Топазът е интересен камък, който още от древността е високо ценен. Съществува в много разновидности, но с рожденият месец декември се свързва най-вече синият топаз. За него се вярва, че предпазва от уроки и стимулира креативността.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail