Валута
BGN
  • PLN
  • EUR
  • BGN
  • RON
Вижте всички статии

Скъпоценни камъни според месеца на раждане

Скъпоценни камъни според месеца на раждане

Много хора вярват в мистичното влияние на скъпоценните камъни, което се свързва с месеца на раждане. От астрологична гледна точка, камъните подсилват енергийния поток и влияят на хармонизирането на характера. За хората с интерес към астрологията правилно подбраният камък е важен аспект при избора на бижу – освен че е важен дизайнерски елемент, той може да подсилва добрите вибрации и предпазва от негативни енергии.

Януари – гранат

Гранатът в различните му цветови форми – родолит, алмандин, спесартин, цаворит, демантоид и др. е заложен в рождените дати на родените през месец Януари. Векове наред се смята, че гранатът носи щастие в любовта на притежателите си.

Януари - бижута с гранат

Пръстен с гранат, обеци с гранат

Февруари – аметист

Аметистът е от семейството на кварца. Много хора вярват, че той помага да се освободиш от зависимости, има успокоителна енергия и допринася за постигането на щастие и спокойствие. Аметистът е идеален избор за хората родени през февруари.

Февруари - бижута с аметист

Пръстен с аметист, обеци с аметист

Март – аквамарин

Името „аквамарин“ означава „морска вода“ и неслучайно този камък е талисман не само за хората, които са родени през Март, но и за всички моряци. Подсилва куража, привлича късмета и символизира красота и вярност.

Март - бижута с амвамарин

Пръстен с аквамарин, обеци с аквамарин

Април – диамант

Царят на скъпоценните камъни – диамантът – вечен и неизменен, е символ на любов, кураж и надежда. Заради тази символика той се е превърнал и в класически избор при годежните пръстени.

Април - бижута с диамант

Колие с диамант, пръстен с диамант

Май – изумруд

Изумрудът (наричан още смарагд) е още един от четирите вида камъни, определяни като „скъпоценни“. Познат и ценен от древни времена, за него се вярва, че защитава от влиянието на зли магии и нещастия.

Май - бижута с изумруд

Колие с изумруд, пръстен с изумруд

Юни – перла

Перлата е символ на женственост, чистота, вяра и олицетворява брака и любовта. Смята се, че перлите носят късмет на притежателите си.

Юни - бижута с перли

Колие с перла, медальон с перла

Юли – рубин

Рубинът, със своя дълбок червен цвят, е символ на силната и страстна любов, властта и силата. Смята се, че носи богатство, здраве и мъдрост на родените през юли и представителите на зодия Рак. Именно той е камъкът, символ на 40-та годишнина от брака.

Юли - бижута с рубин

Обеци с рубин, пръстен с рубин

Август – перидот

Камъкът , който се препоръчва за хората, родени през Август, е перидотът. За него се твърди, че намалява стреса, носи спокойствие и засилва интелектуалните способности. Смята се, че в съчетание с аметист или цитрин се засилва положителната му енергия.

Август - бижута с перидот

Медальон с перидот, обеци с перидот

Септември – сапфир

Сапфирът символизира честност, искреност и преданост и затова е вторият най-популярен избор (след диаманта) за годежен пръстен. Според астролозите сапфирът е идеален избор за хората родени през септември и ги прави по-добри.

Септмеври - биужта със сапфир

Пръстен със сапфир, обеци със сапфир

Октомври – опал

Опалът е камък на вдъхновението; смята се, че подобрява въображението и творчеството, възстановява вътрешната хармония и има благоприятен ефект върху човешката психика.

Октомври - бижута с опал

Пръстен с опал

Ноември – цитрин

Експерти препоръчват носенето на цитрин, тъй като той символизира изобилието и късмета. Счита се, че носи положителна енергия в бизнеса. Този камък се препоръчва за зодии  Близнаци и Дева, както и за родените през месец ноември.

Ноември - бижута с цитрин

Обеци с цитрин, пръстен с цитрин

Декември – топаз

Топазът е интересен камък, който още от древността е високо ценен. Съществува в много разновидности, но с рожденият месец декември се свързва най-вече синият топаз. За него се вярва, че предпазва от уроки и стимулира креативността.

Декември - бижута с топаз

Пръстен с топаз, обеци с топаз

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари