СРЕБРО - ЗЛАТО - ДИАМАНТИ

Още изгледи

Качествени бижута

Диамант 0.26 ct

Кат. № 19007096009

Наличност: В наличност

800,00 лв.

Диамант


Тегло: 0,256 ct

Цвят: F

Чистота: SI

Шлифовка: Брилянт

Пропорции: 3.99 - 4.01 mm x 2.53 mm
Сертифицираща гемоложка лаборатория : HRD
Камъкът идва със специален  pre investigation card

Най- важните характеристики за един диамант са цвят, чистота, тегло и шлифовка.
Карат:
Карат е метрична единица за определянето на теглото на камъка и един от основните ценоопределящи параметри.

Цвят:
Най-висококачествените диаманти са безцветни, а тези с по-ниско качество имат забележим цвят, който се проявява като бледожълт в диамантите. Гемоложките лаборатории оценяват цвета на диамантите по скала от D (безцветен) до Z (светложълт или кафяв). Цветът се определя от диамантен експерт в лаборатория със специални еталони.

Чистота:
Качеството на диамантите се определя от наличието на характерни външни и вътрешни дефекти. Това са природни включения с различна големина, състав, бройка и разположение, които определят чистотата и блясъка на камъка. Колкото по- малко са те, толкова по- ценен е диамантът.

Шлифовка :
Това е единственият параметър, който зависи изцяло от човека. От всички съществуващи форми на диамантите, кръглата форма е приета за еталон. Освен брилянтна шлифовка другите варианти за форми за шлифовка са - маркиз, овал, емералд, принцеса, сърце, капка, багет.

Инвестицията :
Диамантите имат дълга и изпитвана във всякакви времена стойност, която се увеличава във времето и често са предпочитани пред златото, освен заради компакността си, също и заради по-консервативните ценови флуктуации. Освен очакваното нарастване на стойността – ясно изразен тренд от десетилетия, те са бързо конвертируеми на всяка световна борса и при необходимост можете да получите веднага ликвидационна възвръщаемост* на вложената сума. Както при всяка инвестиция, по-дългосрочния ангажимент предполага по-добра доходност. Според Financial Times* е подходящо да инвестирате в камък поне 1ct, който да съхранявате 5 или повече години. За последните 10 години цената на диамантите се е увеличила средно със 170%

Сигурността :

Сертификатите GIA и HRD са международния стандарт за гаранция, за всеки скъпоценен камък - диамант. Всеки един инвестиционен диамант е класифициран и лазерно маркиран и е с ясно уточнени параметри, което гарантира 100% сигурност на автентичността му. Проверка може да направите за ваше спокойствие във всяка сертифицирана лаборатория.

Цената :

Rapaport Price List се счита за най-широко разпространеният стандарт в индустрията за определяне на цени “на едро” - между фабрики и търговци. Всеки може да се абонира и получава информация в реално време за промени в цените на различните класове диаманти. Информацията е предмет на авторско право, актуализира се редовно, а цената също зависи от конкретния камък тъй като за разлика от хомогенното злато всеки диамант е уникален. Цените на EliteID са базирани на най-актуалните цени на Rapaport, след което е начислен ДДС и банкови комисионни – от 8 до 1.5% в зависимост от големината на камъка, за да се гарантира сигурността на инвестиционния продукт.

Информация :

За консултация относно наличните камъни и индивидуален съвет за инвестиции се свържете с наш експерт на тел. 0894 46 76 41 Адреси : гр. София : 1. ул „Солунска“ 8 - магазин Elite Jewellery 2. София Ринг Мол – етаж 3, магазин

Карати:
0.26
Gem Cut:
Брилянт
Clarity Grading:
SI1
Gem Color:
F - colorless