Валута
BGN
  • PLN
  • EUR
  • BGN
  • RON
Вижте всички статии

Брачните халки – какво искат мъжете?

Брачните халки – какво искат мъжете?

Основните правила за избор на халки при мъжете са същите, както и при жените – качествена изработка, трайни материали, дизайн, който отговаря на Вашия стил. Разликите възникват основно по последния признак.

Дизайн на сватбената халка

Теоретично, мъжката и женската халка могат да бъдат напълно различни. Халките обикновено се изработват по поръчка и няма никаква пречка те да бъдат със съвсем различен дизайн. Това обаче рядко се случва и двойките държат на съчетаването на своите брачни пръстени.

Всъщност, често мъжете оставят избора на халки почти изцяло в ръцете на своята половинка. И все пак, макар и да са по-пасивни, можем да отличим някои особености при мъжките предпочитания.

Мъжките халки обичайно са по-широки от дамските. Нашите клиенти най-често се спират на ширина от около 4 мм. Като цяло ние препоръчваме да не се рискува с много тясна халка, за да бъде пръстенът здрав и да няма риск от деформиране при постоянната употреба.

Докато дамите често държат на финия и деликатен вид на бижуто, мъжете търсят по-скоро солиден вид. По-широката халка изглежда по-мъжествена и това всъщност е улеснение, защото не се прави компромис със здравината на бижуто.

Цвят на халката

Традиционно в България халките се изработват от злато и по отношение на материала за изработка на халката колебания няма. Разликите идват само в цвета. Тук в голяма степен има синхрон между предпочитанията на мъже и жени. Една тенденция, която забелязваме в последните години е повишеният интерес към розовото злато конкретно при мъжките халки. То обикновено е най-близко до телесния цвят и затова е предпочитано. За много мъже халката е единственото бижу, което някога ще носят и предпочитат тя да е дискретна.

Друг чест избор е комбинацията розово и бяло злато – много популярна и сред дамите.

Скъпоценни камъни

Освен избор на цвят злато или комбинация от цветове, при повечето наши модели халки има възможност и за монтаж на скъпоценни камъни. Нашата препоръка в такива случаи винаги е да се заложи на качеството – да се избере естествен камък, например диамант, който ще запази своя блясък и след дълги години. Някои дами избират именно такъв вариант. При мъжете обаче почти винаги халката остава в изчистен вид, без инкрустирани камъни.

Гравюра на халките

Гравюрата на халките е нещо, което се харесва както на дамите, така и на бъдещите младоженци. Повечето двойки се възползват от тази възможност и гравират и двата пръстена. Ако се гравират имената на младоженците, техните места се разменят – на мъжката халка се изписва името на булката, а на дамската – това на младоженеца. Често в последните години клиентите ни избират и да гравират специален символ, носещ специално значение за тях.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари