Валута
BGN
  • PLN
  • EUR
  • BGN
  • RON
Вижте всички статии

Брачни халки - 5 неща, за които да помислим при избора

Брачни халки - 5 неща, за които да помислим при избора

Обобщаваме за Вас пет от най-важните въпроси, които да обмислите при избора на брачни халки. Не подценявайте този момент от подготовката за сватбата, за да бъдете напълно удовлетворени от крайния резултат от избора си.

  1. Ръчна или фабрична изработка?

Качеството е един от най-важните критерии при избора на брачна халка. Това е бижу, което се носи всекидневно в продължение на дълги години, подложено е на различни външни влияния и не искате те да променят вида му.

Не правете компромис с изработката – понякога фабричните бижута може да изглеждат по-фини, но това да е за сметка на тяхната здравина и трайност. За брачни халки ние препоръчваме ръчната изработка. Халката трябва да има достатъчна дебелина и ширина, за да е устойчива при интензивната употреба.

  1. Какво е подходящо за Вашия начин на живот?

Ако Вашата професия или хоби изисква повече ръчен труд, помислете за по-изчистен модел пръстен. По-дребните фрагменти може по-лесно да се деформират, а освен това ще налагат по-често почистване. Дори да са здраво монтирани, скъпоценните камъни подложени на по-голям натиск, може да се разхлабят.

Ако свирите на музикален инструмент или извършвате други фини дейности с ръце, със сигурност ще оцените комфортния профил на халката – за да не усещате никакво неудобство от допира. Всички халки от Elite се изработват с комфортен профил.

  1. Как ще се съчетае халката с годежния пръстен?

За много мъже брачната халка е единственото бижу, което носят, така че за тях проблемът със съчетаването с  останалите бижута не съществува. Повечето дами обаче, освен че често носят обеци, колиета, гривни, продължават да носят и годежния пръстен, и брачната халка. Последната тенденция дори е те да се носят на един и същи пръст. Така, освен че трябва да съобразите как те се вписват в цялостния ви стил, трябва да помислите и за това как ще стоят двата пръстена един до друг.

  1. Искате ли гравюра на своите брачни халки?

За повечето младоженци отговорът е „Да”. Ако и при Вас е така, това също трябва да се вземе предвид при избора на модел халки. Гравюрата, и по-конкретно лазерната гравюра, при халка с комфортен профил изисква по-голяма ширина. А дали гравюрата да бъде ръчна или лазерна зависи както от Вашето предпочитания, така и от елемента, който искате да бъде гравиран.  Обсъдете всичко това предварително с консултантите, когато разглеждате различните модели халки.

  1. Какви скъпоценни камъни са подходящи?

Това не е задължителен елемент от брачните халки, но ако решите да бъдат инкрустирани с камъни, обърнете внимание отново на тяхната устойчивост. Най- универсалният избор са диамантите – лесни за съчетаване и с блясък, който ще се запази през годините. Ако предпочитате цветен камък, препоръчваме отново да се спрете на естествен скъпоценен камък – рубин, изумруд или сапфир.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари