header-sticky-chinese

2016 г. – китайската Година на Маймуната

Макар че по-често следим хороскопа си според западната астрология, все повече хора проявяват любопитство и интерес и към източната култура. Китайският зодиак също включва дванадесет знака – всички посветени на някое животно, но те се редуват всяка година. На 8-ми февруари 2016 г. започна китайската година на Маймуната. Ако сте родени през 2016, 2004, 1992, 1980, 1968 г., това е Вашият зодиакален знак.

Какви са огнените маймуни?

Маймуните за жизнерадостни, изобретателни и обичат забавленията. Техният чар и чувство за хумор ги правят чудесна компания.

2016-та е година на огнената маймуна. Огнените маймуни са силни и решителни. Добри са както в поставянето на цели, така и в изпълнението им. Това, както и вроденото им любопитство, им помага в решаването на проблеми и ученето на нови неща.

Какви бижута да носим в Годината на Маймуната?

Според древно китайско поверие, годината на твоята собствена зодия носи лош късмет. За да му противодействате, носете нещо червено, подарено ви от по-възрастен роднина. Това може да са например чорапи, колан, конец, гривна за ръка или глезен. Всъщност, червеното е щастливият цвят за всички зодии през 2016-та година.

3

Сребърни обеци с ръчно монтирани циркони и рубини

Златен пръстен с ръчно монтирани циркони, перидот, млечен кварц и цитрин

Златен пръстен с ръчно монтирани циркони, перидот, млечен кварц и цитрин

2

Златни обеци с ръчно монтирани естествен ахат и аметист

Самите маймуни, със своя жизнерадостен характер, харесват бижута със съвременен дизайн и перидот, тигрово око, яспис и ахат. Това съвпада с подходящите за тях цветове – синьо, жълто и бяло. Смята се, че жълтите скъпоценни камъни и диамантите са подходящи за маймуните, а не е препоръчително да носят червен корал.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
No Comments