Валута
BGN
  • PLN
  • EUR
  • BGN
  • RON
Вижте всички статии

Бижута за бала в последния момент – какво да изберем

Бижута за бала в последния момент – какво да изберем

Покрай вълненията около роклята, прическата и грима, бижутата за бала може би остават малко на заден план и изборът остава за накрая. Остават броени дни до абитуриентските балове и ние искаме да дадем няколко бързи съвета и идеи на тези от Вас, които още не са избрали бижутата за своя тоалет.

Основните правила – баланс и хармония

При всички красиви рокли и бижута, които ще видите докато се подготвяте за балната вечер, сигурно ще се затрудните да изберете основните акценти в тоалета. Но това е едно от основните правила – не само за бала, а и при всеки друг повод – баланс и хармония между отделните елементи в облеклото. За да изпъква един от елементите, трябва останалите да са по-изчистени и семпли. Обърнете внимание как се съчетават роклята, прическата, аксесоарите и бижутата, както и отделните бижута помежду си. Това важи най-вече за елементите, които са разположени близо един до друг – колие и обеци,  гривна и пръстен.

Бижута за бала

 

Цветно бижу

Ако роклята Ви е едноцветна, не се страхувайте да вкарате нов цвят с бижуто. Така можете да добавите интересен и свеж акцент.

Обърнете внимание на металните оттенъци – ако роклята Ви има сребристи или златисти елементи, съчетайте ги внимателно с цвета на бижутата. Златото днес се предлага в голяма гама от цветове, но трите най-разпространени – жълто, бяло и розово злато, предлагат достатъчен избор, за да съчетаете успешно с тоалета си. Среброто също се предлага в цветни варианти.

Обеците – висящи или по ухото?

И в двата варианта можете да намерите много елегантни и оригинални модели. Най-важното обаче е да вземете предвид прическата, която сте избрали за балната вечер. Прибраната коса дава повече възможност на един дълъг модел обеци да изпъкне. Също така, изберете дали акцентът да бъде върху прическата или обеците – за да привлечете вниманието върху обеците трябва да заложите на по-семпла прическа, и обратното.

Ако роклята Ви има повече декоративни и блестящи елементи около деколтето, семпли обеци на винт биха паснали по-добре. Ако бюджетът Ви го позволява, едни диамантени обеци са чудесна инвестиция.

Обеци от три цвята сребро Обеци с диаманти – 0.30 ct
Обеци от три цвята сребро Обеци с диаманти – 0.30 ct

 

Колието – време за стил

Във всекидневното облекло изборът на модел колие може би е по-ограничен, но при официалните рокли можете да дадете повече простор на въображението си и да изразите личния си стил и моден усет. И все пак, не забравяйте да комбинирате внимателно, ако вече сте избрали роклята си – ако тя е богато декорирана около деколтето, може би е добре да пропуснете колието.

Роклята с дълбоко деколте би стояла страхотно с дълго, спускащо се колие. Ако пък е с високо, равно деколте, тогава заложете на къс и бляскав модел. Роклите без презрамки дават най-голяма възможност за избор.

Колие от жълто злато, 50 см. Колие от жълто злато с турмалинов пясък и сатенена панделка
Колие от жълто злато, 50 см. Колие от жълто злато с турмалинов пясък и сатенена панделка

 

Гривната – защото тази нощ нямате нужда от часовник

Много дами избират между двете – гривна или часовник. Но на бала няма за къде да бързате, нали? Ако обаче сте се спрели на рокля с дълъг ръкав, гривната е излишна. Не забравяйте и основното правило – обърнете внимание как гривната се съчетава с пръстените.

Златна гривна с циркони Златна гривна – гъвкава
Златна гривна с циркони Златна гривна – гъвкава

 

И за да Ви улесним максимално, в нашия магазин сме създали специална селекция от бижута за абитуриенти – вижте какво сме Ви избрали тук.

Желаем Ви една незабравима вечер!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари