Валута
BGN
  • PLN
  • EUR
  • BGN
  • RON
Вижте всички статии

Вдъхновени от приказките

Вдъхновени от приказките

Имало едно време… позната ли Ви е тази фраза?

Няма човек, който да не е израснал с класическите приказки на братя Грим, Шарл Перо и др. Образът на принцесата е в основата на много от приказките, ето защо всяко малко момиче да иска да стане принцеса, а когато порасне често отново търси визията на принцесата от приказките от детството. Определено анимационните герои от детските приказки наложиха класическа визия из модния свят на бижутата. Едно е ясно – няма приказна героиня без бижу!

От принцесите най-пищна и бляскава е Ясмийн от историята за Аладин. В нейния образ, типично по ориенталски, имаме бляскаво колие с много скъпоценни камъни, гривна в горната част на ръката, обемни обеци от жълто злато и естествено… корона! Най-семпла пък е Ариел, чиито бижута са от миди и перли. Акцент в образа на Бел от „Красавицата и звяра“ са изчистени обици от жълто злато, а в образа на Тиана от „Принцесата и жабокът“ фешън трендът е отразен от корона и колие от бяло злато със сапфир.

Уилма и Бети от семейство Флинтстоун също носят колиета – от камъни. Марч от семейство Симпсън има перлено колие. Да не забравяме и образа на Мис Пиги, която също чертае модата сред анимационните герои. Дори Понго от 101 далматинци има медальон на врата.

В последно време много дизайнери са вдъхновени от визията на принцесите на Дисни. През 2012 г. колекцията Disney Princess на Chopard блесна в приказен стил, при който всяко бижу олицетворява образът на своята принцеса. Например колието на Рапунцел представлява висяща огърлица от розово злато и диаманти, символизиращо дългите и коси. Обеците на Пепеляшка са от перли и аквамарини, а брошката на Мулан е с типични азиатски мотиви с класичиските рубини, турмалини и розови сапфири. И естествено, говорейки за Снежанка няма как да не си представим отхапаната ябълка под формата на бижу. На този елемент е заложил и творческият директор на Chopard Каролина Шойфеле, която освен всичко сподели, че принцесите от анимациите са вдъхновявали бижутерите много преди появата на самата колекция.

В съвременния свят обикновеният човек също не престава да следи модните тендинции на истинските принцеси. В това число една от най-следените от папараците е херцогинята на Кембридж и съпруга на уелския принц  Уйлям, Кейт Мидълтън. Пръстените, пресъздаващи модела на нейния пръстен от бяло злато с централен сапфир и обсипани около него брилянти, се превърнаха в най-продаваното бижу на 2012 г. и красят ръцете на хиляди дами по целия свят.

С бижу на принцеса или не, важното е финалът винаги да е приказен и да се обобщава с вълшебната фраза…и заживели щастливо!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари